Årets första

Så var årets första bok utläst. Julklappsskörden bestod av Shakespeares hemlighet av Jennifer Lee Carrell och den är alltså nu slut.

En spänningsbok i samma genre som Da Vinci-koden, även om den inte lever upp till samma klass. Det går rykten att ett gammalt manuskript som Shakespeare sägs ha skrivit finns bevarat någonstans. Vår hjältinna ger sig motvilligt ut på jakt efter det (hon tvingas näst intill in i det) ett inte helt ovanligt grepp inom fantasygenren.

I sin jakt på det försvunna manuskriptet far våra huvudpersoner mellan USA och England, med en liten avvikare till Spanien, med en aldrig sinande iver. Blir de aldrig trötta? Drabbas de aldrig av det annars så kända fenomenet jet-lag? Människor dör till höger och vänster och det är länge oklart vem som jagas och vem som är jägaren.

Trots den ojämna kvaliteten på historien och de ovan nämnda orimligheterna har boken ändå något som gör den läsvärd. Kanske är det all information om Shakespeare och människorna och händelserna runt honom som faktiskt till stor del är sanna? Eller så är det något lockande i jakten på gåtans lösning. Jag vet inte. Klart är ändå att jag läste boken med ganska mycket nöje. Den var som så många andra dussinböcker ett spännande tidsfördriv.

Betyg: *** (som så många andra den sista tiden)