Äldre dam med onda avsikter

En bok med så fantastisk titel måste man ju bara läsa, eller hur? Att den bara är på 175 sidor, eller 3 timmar och 20 minuter för dig som lyssnar, gör det hela till en no brainer.

Det var med ett leende på läpparna jag njöt av de fem små separata historierna om 88 år gamla Maud och hennes sätt att hantera, vad ska vi kalla det, livets små hinder. Maud gillar att ha det lugnt och skönt, hon tycker om att resa, men när hon väl är hemma vill hon vara ostörd. Om någon eller något stör henne… tja, då måste hon ju helt enkelt se till att bli av med det, eller den.

Kanske är titeln lite missvisande, Maud har egentligen inte onda avsikter. Hon är ingen ond människa, men hon vet vad hon vill och ser till att det blir så. Även om det innebär att man måste röja någon ur vägen. Och hon är mycket sofistikerad i sitt sätt att lösa problemen, att göra sig av med de människor som stör henne. Mycket sofistikerad.

Om det är så här Helen Tursten brukar skriva så måste jag genast kasta mig över hennes böcker för den här lilla boken är en pärla som ger mersmak. och du… Lyssna gärna, Marie Richardsson gör en härlig inläsning.