1 – 3 böcker blir det

Så var det dags för en ny jerka. Denna gången undrar Annika hur många böcker man läser per vecka och i vilket format. Av svaren att döma verkar det som om de allra flesta läser ett par tre böcker i veckan och jag kan bara instämma. En ”normal” vecka läser jag två till tre böcker, men det har naturligtvis väldigt mycket med tjocklek och arbetsbörda att göra. Får jag en riktigt tegelsten i händerna tar det av naturliga skäl längre tid att läsa den jämfört med en vanlig 300sidors roman.

Formatmässigt är jag inte så kinkig. Inbundet, pocket eller ljudböcker, det spelar absolut ingen roll. Är det en bok jag gillar jättemycket och tänker behålla i bokhyllan är det roligare och snyggare om den är inbunden, men för själva läsningen spelar det inte så stor roll. Men… Ska jag resa bort och behöver ta med mig ett antal böcker, tja, då är naturligtvis pocket att föredra. Den som sa att kunskap inte är tungt att bära har inte försökt packa en seglarsäck så lätt som möjligt!

När det gäller ljudböcker är läsaren superviktig. En halvbra bok kan bli ett litet fynd i händerna på en duktig uppläsare som tex Katarina Ewerlöv, men också förstöras av en sämre uppläsare.

7 Replies to “1 – 3 böcker blir det”

  1. En vecka utan en utläst bok är en misslyckad vecka. Eller i alla fall en väldigt stressig sådan. Jag mår inte bra när jag inte hinner läsa.

  2. Jag håller med Linda men jag kan inte minnas att jag någonsin inte har lyckats läsa ens en endaste bok under en vecka. Det måste ha varit någon gång när jag har varit helt utslagen i feber eller något sådant.

    Annars ser jag alltid till att läsa närhelst jag kommer åt och varje kväll är obligatorisk.

  3. Visst är kvällsläsningen obligatorisk! Jag kan inte minnas när jag senast gick och la mig utan att läsa åtminstone några rader.

    Jag är jättenyfiken på läsplattorna, men samtidigt väldigt osäker. Skulle vilja pröva och se vad jag gillar det, men de är väldigt dyra för att bara testa. Tänk om man avskyr att läsa så…

  4. Jag var också skeptisk till läsplattorna först, men den inbitna bokochpryltoken inom mig vann och nu skulle jag inte ge bort min läsplatta! Pappersbok och läsplatta parallellt är det optimala för mig just nu i alla fall. Som kvällsläsning håller jag kvar pappersboken, Kindlen får följa med alla andra ställen.

  5. Förutom min småfåniga skeptisism undrar jag hur man kommer fram till vilken typ av läsplatta man ska ha. Jag har läst en massa jämförelser men blir inte klokare av det. Hur kom du fram till din Kindle?

  6. Jag är inte den som funderar till 100 innan jag bestämmer mig, men jag gjorde nog lite research. Främst var det andra bloggare (bokbabbel och böcker, böcker, böcker) som övertygade mig. PC för allas test var också informativt (googla läsplatta+ test). Sen måste man ju tänka igenom vad man vill med sin läsplatta. För mig var det nog Amazons enorma utbud som gjorde att jag till sist valde Kindle. I Pc för alla testet var det nästan bara det att formatet är bundet till Kindle som var negativt, annars fick den bra poäng i testerna. Det är oerhört smidigt att ladda ner böckerna- man kan göra det var som helst (i bussen, på stranden…), behövs ingen dator!

Comments are closed.