Bokhögar

Veckans fråga i Bokbloggsjerkan är:
”Hur många böcker har du precis i detta nu i din att-läsa-hög och vilken/vilka är du mest sugen på att läsa just nu?”

Det enkla svaret är: för många!
Men, tänker ni liksom jag, inte kan man ha för många böcker i sin att läsa hög. Jodå, det kan man visst, om man vill läsa alla – helst just nu. Med vilken ska man då börja? Det blir lätta att känna sig som den berömda åsnan mellan två hötappar eller att springa som en yr höna från än den ena till en den andra boken.
Det mer komplicerade svaret är: någonstans mellan 20 och 30 stycken.
Vem av ordningen blir antagligen upprörd över det faktum att jag inte vet, men det har sina rutiga skäl och det är käre far. Han botaniserar friskt i mina högar av olästa böcker och jag har därför lite dålig överblick. Många ligger hos mig, en del hos honom.

Vad är jag då mest sugen att sätta tänderna i? Det enkla svaret är: alla! Men det går ju inte, en i taget är bäst. Just nu längtar jag alldeles väldigt mycket efter att få byta ut Jane Eyre i bilstereon. Det är kanske att häda, men jag gillar den verkligen inte, trots Katarina Ewerlövs alldeles utmärkta uppläsning. Men jag ska hålla ut. Den ingår i höstutmaningen och den 16/9 är det premiär på filmen och då måste den vara slut. Jag tror att Thomas Erikssons nya Bländverk kommer att vara mycket bättre.

På pappersfronten kommer Kate Mortons I det förflutna att få ersätta Claude Izners Döden i Montmartre.

För att inte tala om hur sugen jag är på höstens nyheter, men det är en helt annan historia…