Sommaren är slut, även om meteorologerna spår rekordvärme igen i veckan, och många har slutat sin semester och återvänt till vardagen med jobb, matlagning och pendling. Det finns något skönt i det, att komma in i rutinerna igen, samtidigt som vi vant oss vid skönt medelhavsliv med härlig läsning i skuggan under trädet, på stranden eller i hängmattan.

Och det behöver vi inte sluta med för att vardagen är tillbaka, alldeles särskilt inte som det kommer många nya böcker så här i augusti. Här är några av de jag är nyfiken på i den svenska augustibokfloden. Mycket nöje!

 

     

Som daggen stilla kysst av Marianne Cedervall
Efter att ha lyssnat på Marianne under helgens Feelgoodfestival blev jag sugen på att läsa något av henne. Hon är en ny bekantskap för mig men jag har vänner runt mig som tycker hon skriver bra, så den här ska jag definitivt testa.

Den andra kvinnan av Greer Hendricks och Sarah Pekkanen
Den här snurrar just nu i min Storytelspelare på engelska och lyckas de med översättningen så kan jag rekommendera en grymt spännande bok.

Domaren av Dag Öhrlund
När Silfverbielke är ett minne blott och kommissarie Truut får vila en stund vänder vi ögonen mot nästa skurk. Den kvinnliga domaren Suzanne Eriks som tycker det svenska rättsystemet lämnar mycket övrigt att önska. Hon tar helt sonika saken i egna händer.

Den sista mrs Parrish av Liv Constantine
Den här tyckte jag om och rekommenderar starkt!

Solitairen av Anna Lihammer och Ted Hesselbom
Ytterligare en författare vars böcker legat i utkanten av medvetandet men som jag inte läst än. Men den här historien känns för bra för att missa. Hamnar direkt i läshögen.

Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst
Sommarens mest efterlängtade bok antagligen. Som jag väntat och väntat på att få läsa den. Inte blev längtan mindre efter att ha fått läst ett litet smakprov under Feelgoodfestivalen heller. Dagarna tills jag har den i min hand känns vääääldigt långa.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − tre =